5 / 6

Leasingul operational si factoringul, dorite in ALB

Definivarea bazei de date a activelor finantate in leasing este un proiect cu care ALB spera ca va debuta anul 2010.

“Cresterea gradului de reprezentare in sensul includerii leasingului operational si a factoringului in cadrul Asociatiei va fi o tinta pe care o vom propune membrilor spre dezbatere. Intotdeauna este loc pentru mai bine si sper ca in contextul unei noi echipe guvernamentale sa rezolvam problema lipsei standardizarii modalitatii de colectare a taxelor si impozitelor la bugetul public, a eliminarii taxelor parafiscale si o mai buna comunicare atat cu autoritatile cat si la nivelul membrilor Asociatiei”, detaliaza Ahciarliu.

In acelasi timp, ALB va incerca, potrivit celor spuse de Ahciarliu, sa sensibilizeze presedinitia “in sensul nepromulgarii amendamentelor votate din greseala de Parlament la legea leasingului si vom continua lobby-ul nostru contra deciziei Curtii Constitutionale care practic elimina dreptul legal al titlului executoriu din legea leasingului”, a comentat secretarul general ALB.

Dincolo de tematicile pe plan local, ALB, in calitate de presedinte al grupului pentru Europa Centrala si de Sud Est al Federatiei Europene Leasurope, va organiza atat comitetele tehnice ale acestuia la Bucuresti, dar si conferinta anuala a grupului, care in 2010 va avea loc la Budapesta.

“Avand reprezentare in consiliul director (CD) al Leaseurope prin presedintele ALB – Jean Claude Boloux, vom continua sa reprezentam opinia industriei romanesti in negocierile care au loc cu board-ul IAS dar si sa propunem solutii la nivel european in lupta contra fraudei in sistemul financiar nebancar”, a concluzionat secretarul general ALB, Adriana Ahciarliu pentru Wall-Street.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri