2 / 14

In ce proprietati poate investi o familie cu venituri medii

Ilias Papageorgiadis (foto), CEO al companiei de consultanta imobiliara More Real Estate Services, afirma ca 2010 este un an de tranzitie pentru Romania si crede ca actuala criza va continua, o exceptie fiind cazul in care noul guvern va lua masuri dureroase pentru a opri scaderea economiei si va stabiliza acest sector. Astfel, dupa ce Grecia isi va reveni, lucru ce ar putea sa se intample in primele luni ale anului, presiunea se va muta asupra altor tari, Romania fiind printre primele pe lista.

“In acest context, o familie cu ceva bani pusi deoparte, ar trebuie sa fie prudenta si sa urmeze o strategie conservatoare. Pentru orice eventualitate, 30-35% din veniturile de care dispune ar trebui sa ramana intr-un depozit bancar, tinandu-se cont atat de rata dobanzii, cat si sub ce termeni poate fi intrerupt contractul si perioada pe care se intinde rata”, a declarat, pentru Wall-Street, Ilias Papageorgiadis.

Un al doilea aspect de care trebuie sa tina cont o familie cu lichiditati este ca, intr-o perioada economica dificila, este bine sa investesti in oportunitati adevarate sau in proprietati care pot fi usor lichidate. De aceea, trebuie exclus rationamentul de a cumpara ceva doar pentru placerea personala, atat timp cat poate fi cu greu revandut unei alte persoane.

Mai mult, chiar si fara a investi, anul 2010 permite multor romani cu veniturii medii sa isi imbunatateasca nivelul de trai, precizeaza Papageorgiadis. Ei pot inchiria o proprietate la niveluri considerabil mai mici comparativ cu perioada 2008-2009, pot cumpara o noua locuinta sau se pot muta intr-o zona mai buna a orasului, profitand de oportunitati.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri