3 / 4

Clasamentul asiguratorilor de viata se va schimba mai greu

In ceea ce priveste o eventuala schimbare in clasamentul asiguratorilor de pe sectorul life, specialistii consultati de Wall-Street nu cred ca intrarea francezilor de la Axa va duce la schimbari rapide in ierarhia asiguratorilor de pe acest segment.

“Nu cred ca intrarea Axa pe piata romaneasca a asigurarilor de viata, doar pe acest segment la aceasta data, va avea un efect rapid in schimbarea clasamentului asiguratorilor. Evolutia pietei asigurarilor de viata din Romania este una lenta, ceea ce nu va permite o schimbare brusca a clasamentului companiilor de pe acest sector”, a detaliat Bogdan Andriescu (foto).

De asemenea, Cornelia Coman a declarat ca este foarte greu sa faca o estimare asupra felului in care va fi influentat clasamentul, atata vreme cat nu sunt detinute informatii pentru o imagine clara asupra strategiei grupului Axa de atragere a clientilor, de distributie a produseleor, sau asupra strategiei privind produsele pe care urmeaza sa le ofere, fiind foarte important daca acestia vor vinde doar polite de viata sau si de sanatate.

“Depinde de foarte multe aspecte si atat timp cat nu este cunoscuta strategia Axa pentru Romania este greu de facut o estimare in privinta a cat de repede se vor face simtiti francezii in clasament”, a concluzionat Coman, CEO-ul liderului pietei asigurarilor de viata romanesti, care a subscris in primele trei trimestre de anul trecut polite in valoare totala de 387,75 milioane de lei.



Inapoi la articol

Setari Cookie-uri