2 / 4

Ce ar trebui sa se implementeze in cadrul reformei

Sistemul medical reformat ar trebui sa aiba inainte de toate, in viziunea managerului Alico, un pachet minim obligatoriu administrat de stat.

Apoi, un pachet minim obligatoriu administrat privat (asigurari complementare), in timp ce o a treia componenta a reformei ar consta in implementarea asigurarilor suplimentare sau optionale. In al patrulea rand, este necesara o componenta de asigurari medicale speciale.

“Reforma sistemului de sanatate se poate realiza prin implementarea acestor patru componente, care in momentul de fata nu exista, cu exceptia pachetului administrat de stat. Inainte de ’89 asigurarile pentru locuinta, masina si sanatatea erau administrate de stat, domeniul privat insa ocupa, in prezent, o pondere importanta in aceste segmente de asigurari. Singura componenta care nu este administrata privat la dimensiuni relevante sunt asigurarile de sanatate, deci este singura nevoie si singurul beneficiu care nu a cunoscut o schimbare structurala de care contribuabilii au cu adevarat nevoie”, explica Alexandrescu.

Cele patru componente ar avea un impact direct in asigurari, a mai spus managerul Alico, adaugand ca aceasta piata reprezinta un potential de 700-800 de milioane de euro pentru asiguratori, dar si de beneficii relevante pentru cei asigurati.

“Sa nu uitam ca printr-o administrare privata creste gradul de competitie intre furnizorii de asigurari si nu in ultimul rand vom avea un control mai bun, la fel ca si o gestiune optimizata a actului medical si a calitatii acestuia”, subliniaza Alexandrescu.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri