4 / 5

Ce cauta romanii la vanzarile online

Potrivit lui Vlcek, consumatorii din Romania sunt deschisi mai mult in sens consultativ decat pentru achizitionarea de asigurari online, fapt normal, de altfel, in opinia sa avand in vedere ca in Romania conceptul de vanzare prin Internet este relativ nou, fiind corelat foarte mult si cu mentalitatea clientilor privind securitatea platilor online.

Campaniile unora dintre jucatorii de pe piata derulate in ultima perioada vin sa intareasca opinia vicepresedintelui Uniqa, Alfred Vlcek (foto).

Astfel, in cadrul unei campanii derulate anul trecut, ING Asigurari de Viata a lansat si un site permanent, unde vizitatorii au la dispozitie si un calculator online cu ajutorul caruia pot determina in functie de propriile venituri, planuri, angajamente financiare si cheltuieli suma de care ar avea nevoie familia lor in eventualitatea in care ei ar deceda sau ar fi in imposibilitate de a mai contribui la veniturile gospodariei.

Sunt si companii care au decis sa mizeze in dezvoltarea lor pe vanzarea prin Internet. Astra Asigurari, companie specializata in asigurari generale, a decis la finele anului trecut sa lanseze propriul website de vanzari directe de asigurari. Prin intermediul portalului, care distribuie doar cinci tipuri de aisgurari (RCA, casco, doua asigurari de locuinta, asigurarea de calatorie pentru strainatate), clientii asiguratorului pot sa contracteze asigurari direct din fata computerului de acasa sau de la serviciu. Politele de asigurare incheiate prin intermediul acestui portal pot fi platite online (cu cardul) sau offline, prin oricare dintre modalitatile de plata curente.

Pe de alta parte, Alexandru Pintilie este mai optimist in ceea ce priveste deschiderea romanilor catre achizitionarea de polite online. ”Asigurarile sunt niste servicii in care clientii sunt invitati sa investeasca incredere in societatea de asigurari. Capitalul cel mai important al acesteia este reputatia, care determina gradul de incredere al clientilor. Cei care aleg sa achizitioneze polite de asigurari online, in Romania, sunt cumva ”early adopters” pentru ca inteleg beneficiile pe care le aduce sistemul e-commerce inaintea marilor mase”, conchide general mangerul PBA.



Inapoi la articol

Setari Cookie-uri