3 / 5

Daunele si preturile

Pe de alta parte, piata de asigurari auto cauzeaza pierderi companiilor de asigurari, faptul ca pe acest segment se platesc mai multe daune decat se incaseaza din prime este un lucru valabil pentru toti asiguratorii carora nu le ramane decat alternativa cresterii tarifelor.

“Cand inregistrezi pierderi, trebuie sa ai un motiv pentru care vinzi in continuare acel produs si motivul cred ca este ca te astepti la un profit mare in viitor comparativ cu pierderile prezente, insa probabilitatea de a face profit pe termen scurt pe segmentul auto este foarte mica. Sper totusi ca piata isi va reveni la un nivel mai mare de profitabilitate in urmatoarele luni insemnand ca cu cat esti mai deductibil pentru client, cu atat preturile vor creste. Nu sunt vesti bune pentru clienti, dar va ajuta companiile sa piarda mai putini bani”, explica Rousset.

Preturile cresc, dupa cum se observa pe piata si este inevitabil ca ele sa stagneze, in opinia general managerului Groupama. “Cand platesti mai mult decat incasezi din prime fie nu mai platesti despagubirile, fie ridici preturile pentru a echilibra situatia si desigur plata despagubirilor nu poate inceta, iar singura varianta care ramane pentru asiguratori este sa creasca tarifele asigurarilor. Este foarte dificil de spus cat vor creste preturile, dar putem estima cresteri procentuale intre 20 si 40% in 2010”, a mai spus Rousset.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri