2 / 6

Masurile anticriza luate de stat din perspectiva leasingului

Despre actiunile Guvernului de atenuare a efectelor generate de criza, care a afectat dramatic piata de leasing anul trecut provocand o scadere de 72%, Constantinescu crede ca mai sunt de facut pasi importanti.

“Este greu sa spui ca esti multumit intr-o situatie determinata de criza, o experienta unica pentru aventura capitalista a Romaniei. Cu siguranta, au fost unele eforturi facute de stat. Unele cu efecte, altele fara ecou. Insa imi doresc sa vad ca banii se misca mai repede prin economie, ca platile catre contractorii statului sunt facute mai repede”, a mai declarat Constantinescu.

Statul este in prezent printre putinele entitati, in viziunea reprezentantului UniCredit Leasing, care dispun de o anumita putere de a face plati si de a contracta lucrari de la firmele private. Acestea din urma au suportat impactul major al crizei, fapt transpus la nivel de rezultate financiare, in cresterea numarului de insolvente, a somajului care provine mai ales din mediul privat.

“In masura in care foarte multe companii si-au utilizat foarte mult rezervele proprii in acoperirea deficitului de cash flow anul trecut, in 2010 nu mai pot face acest lucru, iar platile mai rapide din partea statului le-ar da posibilitatea de a ramane pe linia de plutire”, explica el.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri