2 / 4

Credite date salariatilor din sectorul public

Spre deosebire de alti bancheri care au evitat subiectul sau au spus ca nu provoaca probleme, seful OTP Bank Romania se arata foarte ingrijorat fata de impactul pe care il va avea reducerea salariilor din sectorul bugetar asupra calitatii portofoliilor de credite din sistemul bancar.

“Bancile din Romania au in portofoliul de credite intre 15% si 35% salariati din sectorul public. Reducerea salariilor acestora cu 25% va avea un efect negativ semnificativ. Suntem ingrijorati si este important sa restructuram creditele neperformante”, a explicat Laszlo Diosi.

El a mai mentionat, insa, ca sistemul bancar din Ungaria nu s-a confruntat cu probleme atunci cand guvernul a decis reducerea cheltuielilor bugetare si cresterea impozitelor.

Bancile comerciale din Ungaria se confrunta cu o posibila scadere a profitabilitatii in 2010, in contextul in care operatiunile financiare genereaza castiguri mai mici, iar creditarea va creste semnificativ abia din 2011. OTP Bank este cel mai mare creditor de pe piata bancara din Ungaria.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri