3 / 4

Majorarea cotei unice ar fi fost cea mai mare greseala

Guvernul ar trebuie sa se concentreze mai mult pe eliminarea evaziunii fiscale, una dintre solutiile posibile fiind impunerea platilor cu cardul pentru o anumita valoare.

“Reducerea evaziunii fiscale se poate realiza prin impunerea platilor cu cardul pentru sume mai mari. Sistemul bancar din Romania este pregatit din punct de vedere tehnic pentru o asemenea masura”, explica directorul general al OTP Bank Romania.

Guvernul roman a ales sa reduca semnificativ cheltuielile bugetare si sa pastreze nivelul actual al impozitelor, in timp ce guvernul ungar a ales si reducerea cheltuielilor, si cresterea impozitelor (au crescut nivelul TVA la 25%).

“Consider ca ceea ce a decis guvernul roman este bine. Au realizat ca nu mai trebuie sa cheltuie la fel ca in trecut. A se atinge de cota TVA era periculos pentru ca ar fi afectat si mai mult companiile si nu cred ca au vrut sa repete povestea cu impozitul forfetar. In plus, nu ar trebui sa renunte la cota unica de 16%, ar fi o greseala majora din punct de vedere al capacitatii de a atrage investitii straine directe”, a concluzionat Laszlo Diosi.

Totusi, desi masurile de austeritate adoptate de guvernul ungar au fost, de asemenea, dure si nepopulare, economia Ungariei pare sa fie pe drumul de iesire din recesiune

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri