2 / 4

Cate credite au fost acordate constructorilor si companiilor imobiliare

Un sfert din creditele acordate companiilor au fost contractate de catre firmele de constructii si companiile imobiliare, aproximativ 25 de miliarde lei (6 miliarde euro), sectoare care cumuleaza 30% din volumul total al creditelor restructurate si au cele mai inalte rate de neperformanta.

"Sectoarele constructiilor si imobiliar cumulau 30% din volumul total al creditelor restructurate, urmate de turism si comert (aproximativ 25%). Din punct de vedere al valorii medii a unui credit restructurat, cele mai ridicate valori se inregistreaza pentru creditele restructurate din sectorul imobiliar", se arata in raportul asupra stabilitatii financiare publicat de BNR, citat de Mediafax.

Potrivit documentului, firmele din sectoarele constructiilor si imobiliar au resimtit puternic efectele crizei: de la cresteri rapide ale valorii adaugate in aceste sectoare, ceea ce a atras si volume importante de resurse financiare, contribuind la supraincalzirea economiei, ele au ajuns sa contabilizeze scaderi pronuntate ale activitatii, iar accesul lor la creditare s-a restrictionat semnificativ.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri