3 / 4

Anca Bidian, Kiwi Finance: Asteptatul in criza e moarte curata

Oamenii de afaceri nu au la dispozitie un ghid cu pasi pe care trebuie sa ii parcurga pe timp de criza, dar cel mai important sfat pentru toti este sa reactioneze rapid, considera Anca Bidian, sefa brokerului de credite Kiwi Finance, care sustine ca “asteptatul in criza e moarte curata”.

Criza s-a instalat confortabil in zona financiara, oamenii au incasat salarii mai mici, companiile au anuntat venituri in scadere, iar bancherii au dat tot mai putine credite. Anca Bidian a avut parte de multe nopti nedormite pe parcursul ultimilor doi ani, insa crede ca viteza de reactie este esentiala in criza.

Cele mai dificile momente pentru sefa Kiwi Finance din ultimii doi ani au fost acelea cand a trebuit sa se desparta de o parte din echipa sa, restructurarea business-ului fiind de neevitat. „Ca multe alte companii a trebuit sa restructuram, sa remodelam business-ul. Noi am facut asta de mai multe ori pe parcursul celor doi ani de criza si a trebuit sa ma despart de unii oameni. Aceste momente sunt cele prin care nu mai vreau sa trec”, explica Bidian.

Totusi, ea este mult mai optimista si percepe trecerea timpului ca pe micsorarea distantei pana la finalul unei perioade foarte grele, de criza. „Cei doi ani de criza au fost foarte solicitanti si grei, dar nu au fost nici pe departe cei mai grei ani cu care m-am confruntat vreodata. Am avut nenumarate nopti nedormite, dar nu au fost in premiera. Insa, foarte importanta este echipa cu care ai intrat in aceasta perioada dificila. De unul singur poti sa fi cel mai frumos, destept si creativ om din lume, dar nu reusesti sa treci peste o perioada atat de intinsa de scadere”, considera Bidian.

In momentele tensionate sefa Kiwi Finance s-a ghidat in luarea deciziilor dupa vocea Guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei, iar acum considera ca, desi inca suntem in recesiune, factorii care au generat criza financiara globala s-au reglat.

Acest articol a fost publicat in Editia Speciala - Ce am invatat in primii doi ani de criza, primul proiect tiparit Wall-Street.ro.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri