2 / 10

Aurul, o investitie de refugiu

Investitia in aur a fost o varianta la care multi romani s-au gandit in 2010 dupa ce au vazut cresterile inregistrate la nivelul pretului aurului. O parte dintre acestia au ales chiar sa achizitioneze aur ca alternativa la metodele traditionale de economisire.

Pretul aurului a crescut cu 39,5% in 2010, ajungand pana la 145,35 lei pentru un gram de aur, potrivit cotatiilor Bancii Nationale a Romaniei. Insa, unii analisti considera ca pretul aurului nu poate sa mai urce foarte mult, iar aurul va ramane doar un plasament de refugiu.

“Aurul a ajuns la niste cotatii foarte mari si este greu sa mai castigi daca incepi sa investesti acum in aur”, sustine analistul Aurelian Dochia.

El considera ca este posibil sa mai asistam la cresteri la nivelul pretului, insa nu foarte mari sau de durata. “Este tarziu sa investesti acum in aur, insa ramane un plasament de refugiu”, a precizat Dochia.

Pentru cei care care au achizitionat aur in trecut castigurile raman importante. Piraeus Bank ofera pe piata locala aur spre vanzare sub forma de lingouri de 24 de karate sau monede de 22 de karate.

In 2010 chiar si banca centrala a castigat de pe urma evoutiei pretului aurului. Rezerva de aur de la BNR, de 103,7 tone, valoareaza 3,5 miliarde de euro. Rezerva de aur de la finalul anului 2009 era tot de 103,7 tone, insa valoarea acesteia a fost mult mai redusa, de doar 2,5 miliarde de euro.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri