4 / 10

Imobiliare: Proprietati comerciale cu contracte solide de inchiriere

O suma cuprinsa intre 100.000 si 500.000 de euro poate fi investita in proprietati imobiliare generatoare de venit apartinand segmentelor rezidential sau comercial, precum si in terenuri cu suprafete mai mici, pentru folosinta proprie. Avand in vedere inflatia estimata pentru anul 2011, atat pe leu cat si pe euro, proprietatile imobiliare sunt una din cele mai bune forme de conservare a valorii, sunt de parere reprezentantii companiei de consultanta imobiliara DTZ Echinox.

In prezent, trendul chiriilor din sectorul rezidential este descrescator, iar daca in 2009 investiile in acest sector erau o solutie, anul trecut randamentele au scazut de la 6-7% la 4-5%. Consultantii DTZ Echinox recomanda pentru 2011 investitiile in proprietati comerciale, unde randamentele sunt peste 8%, in functie de oras si de segmentul de piata.

“Rezidentialul produce randamente mai mici decat celelalte segmente comerciale, asa ca recomadam investitia intr-o cladire de birouri, un spatiu comercial sau un spatiu de depozitare ori productie cu contracte de inchiriere pe durate cat mai lungi si cu chiriasi care prezinta garantii. Acestea ar trebui sa se prezinte sub forma depozitelor, a scrisorilor de garantie bancara sau corporatiste, daca sunt firme mai mari, listate la burse”, a declarat Cristian Ustinescu (foto), directorul departamentului de investitii al DTZ Echinox.

Investitia in proprietati inchiriate asigura protectie fata de inflatie si, in plus, ofera garantia unui obiect care poate fi oricand convertit dintr-o investitie pura in bun de folosinta proprie, subliniaza consultantul.

Pentru cei care nu dispun de sume mari necesare unei achizitii solitare, o solutie indicata este diversificarea investitiilor de pe bursa sau piata monetara. Investitiile in fondurile administrate de companii specializate au avantajul transparentei si sigurantei unei cresteri peste nivelul de 8% in euro, mai spune Cristian Ustinescu.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri