3 / 4

Rescrierea Codului Fiscal, posibilia numai printr-o colaborare reala intre MFP si mediul privat

Dupa ce au modificat Codul Fiscal de mai multe ori in ultimii ani, bulversand mediul de afaceri, autoritatile au decis ca intentioneaza sa rescrie Codul Fiscal in 2011. Primul pas in procesul de rescriere a Codului Fiscal prevede infiintarea unui Consiliu Consultativ Fiscal, din care sa faca parte si specialist in fiscalitate din mediul privat.

“In calitate de consultant consider ca rescrierea Codului Fiscal este absolut necesara in aceasta etapa a dezvoltarii economice si sociale a Romaniei”, considera Dan Schwartz.

El a precizat ca scopul propunerilor facute de consultantii din mediul privat a fost acela de a aduce legislatia romaneasca la o deplina concordanta cu legislatiile similare in vigoare in celelalte state membre UE si de a oferi, atat autoritatilor cat si contribuabililor, o baza comuna de abordare a unor probleme extrem de sensibile cum sunt cele fiscale.

AmCham si Consiliul Investitorilor Straini au propus infiintarea Consiliului Consultativ Fiscal in toamna anului 2010. Consiliul va avea ca principal obiectiv rescrierea Codului Fiscal si va fi condus de Dan Lazar, secretarul de stat responsabil pe politici fiscale.

“Numai prin colaborarea reala intre specialistii MFP si cei din mediul privat se poate scrie o legislatie care sa permita conformarea voluntara si colectarea taxelor in cel mai inalt grad posibil. De aceea, vreau sa cred si sper ca o astfel de colaborare va exista”, concluzioneaza Dan Schwartz.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri