2 / 6

Banca centrala ramane credibila in fata oamenilor din business

Valentin Ilie (foto), CEO al consultantului imobiliar Coldwell Banker Affiliates of Romania, liderul pietei de profil dupa afacerile din 2009, este de parere ca rata inflatiei va scadea in acest an, insa nu considera realista o reducere atat de mare. El vede o reducere a TVA si o scadere a ratei de inflatie de pana la 40%, spune seful Coldwell Banker.

" Pe segmentul in care activam nu vad cresteri de preturi prea curand. Este de asteptat o reducere a TVA, dupa majorarea de la 19 la 25%, si o scadere a ratei de inflatie cu 30-40%. In niciun caz nu putem vorbi de o reducere la jumatate", afirma Valentin Ilie.

In continuare, consultantul imobiliar este increzator in deciziile bancii centrale, argumentand ca este singura institutie capabila sa "dirijeze" actiunile Guvernului.

In ceea ce priveste impactul inflatiei ridicate in business-ul de consultanta imobiliara, Ilie spune ca sunt implicate doua componente: pe de o parte pretul serviciilor oferite si, pe de alta parte, valoarea produselor vandute.

“Avem noroc ca stocul existent de locuinte nu s-a epuizat, astfel incat impactul inflatiei ne afecteaza, dar nu la acelasi nivel cum ii afecteaza pe cei din industria bunurilor de larg consum”, a adaugat Valentin Ilie.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri