5 / 6

Cismarescu, French Bakery: Creditarea isi revine, pentru cei care inspira incredere

In opinia lui Dinu Cismarescu (foto), omul de afaceri care detine reteaua de patiserii-cafenele French Bakery, activitatea de creditare isi va reveni in acest an, insa doar pentru cei care “se prezinta drept confortabili pentru banca”.

“Sunt foarte multe insolvente, unele chiar surprinzatoare. Daca exista istoric, garantii solide si perspective ar fi gresit sa nu se reia finantarile pentru cei care inspira incredere. Acum este momentul sa investesti, sa dezvolti, sa cresti - evident daca ai cu ce!”, considera Cismarescu.

In ceea ce priveste dobanzile practicate de banci la creditele corporate, omul de afaceri sutine ca, in cazul companiei sale, nivelul acestora este “corect”.

“BRD practica inainte niste dobanzi complet deplasate, enorme, acum s-au normalizat”, completeaza Cismarescu.

Relatia sa cu sistemul bancar s-a desfasurat in conditii favorabile. In prezent, omul de afaceri are in plan investitii cu finantare din partea bancilor. Astfel, Dinu Cismarescu a lansat anul trecut un nou concept – Le Kiosk – “un mini French Bakery”, reteaua avand in prezent 4 locatii, exclusiv in Bucuresti.

Conceptul reprezinta si una dintre directiile de dezvoltare a businessului alaturi de continuarea francizarii brandului French Bakery (costul unei francize pentru conceptul de cafenea se ridica la aproximativ 60.000 de euro) si lansarea unui nou concept de bacanie – French Bakery Epicerie – in cadrul caruia vor fi comercializate produse traditionale, naturale. Acest proiect va fi dezvoltat printr-o linie de credit, suma necesara situandu-se intre 100.000 si 200.000 de euro.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri