2 / 4

Seful Trilulilu: Terminalele Apple sunt “fool proof”

Sergiu Biris (foto), seful platformei Trilulilu.ro foloseste un iPad si un HTC Desire Z ce ruleaza sistemul de operare Android. “In opinia mea, cel mai fiabil si stabil sistem de operare cred ca este iOS al Apple. Mai eficient per total cred ca e Android deoarece e mai flexibil din multe puncte de vedere. Am incercat si Windows Phone 7 si imi place cum se misca si aduce un suflu nou la sistemele de opeare mobile”, spune Biris.

Din punct de vedere al raspandirii platformei, Android “pare a fi castigator detasat”, considera seful Trilulilu.ro, argumentand prin faptul ca este un sistem deschis si adaptabil la diverse platforme tehnice. “Din punct de vedere al veniturilor generate insa, chiar daca e un sistem inchis, cred ca Apple e in avantaj”, spune el.

Pe termen lung, el cred ca batalia se va da in special intre Android, Apple, dar nu este de neglijat nici Windows Phone 7. Pe tablete, Biris considera ca Apple va ramane lider detasat inca cel putin cativa ani.

In viziunea sa, iOS e fiabil si simplu de folosit chiar si “de copii de 3 ani. Se poate spune ca este ‘fool proof’, vorba americanilor. Vine pe device-uri care arata excelent si care sunt o placere sa le folosesti. Asta a fost punctul forte al Apple de la bun inceput. Din punct de vedere al sistemului insa, esti obligat sa faci parte dintr-un ecosistem care impune anumite reguli stricte si care de multe ori te obliga sa platesti chiar daca vrei sa beneficiezi de cele mai simple optiuni”, considera seful Trilulilu.ro.

Android este insa mult mai flexibil din punct de vedere al optiunilor de personalizare pe care le ofera si mai eficient din punct de vedere al costurilor. Desi poti face insa mult mai multe lucruri pe Android, acestui sistem de operare “ii lipsesc fineturile, atentia la detalii si fiabilitatea pe care le are iOS pe device-urile Apple”.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri