4 / 5

Schimbarile de CEO din telecomul romanesc in ultimul an

Vodafone Romania, 1 decembrie 2010:

Inaki Berroeta (43 de ani) este numit director general al Vodafone Romania, al doilea operator de telefonie mobila de pe piata locala. Acesta a inlocuit-o pe Liliana Solomon care a fost promovata ca director operational pentru Europa in cadrul grupului britanic de telecomunicatii.

UPC Romania, 1 ianuarie 2011

Severina Pascu (38 de ani), fost director financiar al operatorului telecom UPC Romania, preia sefia companiei, devenind astfel prima femeie care ajunge director general al uneia dintre cele 14 filiale ale Liberty Global, grupul american ce detine UPC. Managerul l-a inlocuit pe americanul Jack Mikaloff (64 de ani), cel care a condus UPC Romania din martie 2008 si care s-a retras definitiv din activitate la finalul anului trecut.

Teletrans, 25 mai 2011


Ovidiu Mihaila (43 de ani) devine directorul general al Teletrans, operator de telecomunicatii detinut de Translectrica. Acesta ii succede lui Horia Hahaianu, care a preluat conducerea Transelectrica.

Orange Romania, 1 iunie 2011

Jean-Francois Fallacher (44 de ani) preia functia CEO al operatorului telecom Orange Romania, cel mai mare operator de telefonie mobila de pe piata locala. Acesta l-a inlocuit pe Thierry Millet, care a fost promovat in cadrul grupului France Telecom – Orange pentru a coordona activitatile de plati prin telefonul mobil si pentru a dezvolta serviciile de plati contactless.

Romtelecom, 1 iulie 2011

Stefanos Theocharopoulos (42 de ani) este numit director general al Romtelecom, cel mai mare furnizor de telefonie fixa de pe piata locala si totodata un business de peste 700 de milioane de euro. Theocharopoulos, care este si CEO Cosmote, devine astfel managerul celui mai mare business din industria locala de telecomunicatii, o afacere de aproximativ 1,18 miliarde de euro in 2010.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri