1 / 9

Vasile Voicu, Romtelecom: cloud computing-ul, similar cu revolutia inventarii masinii

Una dintre directiile majore in IT&C este dezvoltarea serviciilor bazate pe cloud computing. Majoritatea jucatorilor din piata se indreapta spre aceasta directie. Cloud computing-ul se adreseaza in special IMM-urilor. Prin modelul cloud, companiile mici pot dispune de tehnologii la care aveau acces doar companiile mari pana in prezent, pretul fiind stabilit in functie de cat consuma firma.

“Cloud Computing este inovatia tehnologica care va contribui la un progres urias al omenirii comparabil cu cel inregistrat dupa descoperirea automobilului sau a tehnologiei Internet", a declarat Vasile Voicu, director coordonator managementul produsului la Romtelecom.

El spune ca sectorul public din UE va genera 250 miliarde de dolari si va crea peste 2,5 milioane de noi locuri de munca. In acest fel veniturile generate se estimeaza ca vor ajunge la 900 miliarde dolari.

Cloud Computing reprezinta o solutie prin care aplicatiile, tehnologiile si datele sunt disponibile online si astfel se elimina investitiile pentru achizitia si mentenanta hardware. Pe de alta parte, plata se face pe baza de abonament, in functie de gradul de utilizare a programelor cumparate. Practic, prin cloud computing antreprenorii pot utiliza serviciile si produsele IT pe care si le doresc, dar la costuri mult mai mici. Ajung astfel sa utilizeze produse si servicii pe care pana acum doar companiile mari, cu bugete IT de sute de mii si milioane de euro si le puteau permite.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri