2 / 9

Todi Pruteanu: Romania, o tara a contrastelor

"Nu vom intra in pacatul de a spune ca in Romania lucrurile nu prea se intampla!", asa a inceput speech-ul lui Todi Pruteanu, business strategy manager la Microsoft.

"Economia din spatele internetului are ca principali participanti IMM-urile, companii de mai mici dimensiuni, care au capabilitatea de a se misca foarte repede. Studiile despre economia digitala arata o evolutie in acest sens", a completat Pruteanu.

El sustine ca Romania este o tara a contrastelor. Se spune ca limba romana este a treia cea mai vorbita limba la Microsoft, iar viteza de Internet este foarte ridicata, asa ca exista premise ca Romania sa fie unul dintre statele lider in inovatie.

Cu toate acestea, daca ne uitam la intreaga societate, nu doar la industria IT, vom vedea ca Romania este undeva pe un loc de la coada (peste 70) in ceea ce priveste rata inovatiilor, utilizarea tehnologiilor este redusa, ocupand locul 100 in lume, iar peste 40% dintre IMM-urile din tara “se gandesc doar la supravietuire”. Este o situatie care alarmeaza, enunta Pruteanu.

Reprezentantul Microsoft crede ca IT-ul poate face diferenta si ca adoptarea cloud computing-ului este absolut necesara.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri