4 / 7

Raluca Ioana Vacaru,16 ani: In urmatorii 10 ani ma vad....fericita

STUDII: eleva clasa a 11-a, Colegiul National "Nicolae Grigorescu", Campina; PROIECT: Syncronium – site care permite sincronizarea mai multor activitati prin intermediul calculatorului
PASIUNE: inteligenta artificiala

Raluca Ioana Vacaru este foarte pasionata de ceea ce se numeste inteligenta artificiala si crede cu tarie ca in viitor acest domeniu va capata o tot mai mare amploare si va deveni unul din principalele surse de cunoastere a omului. “Imi doresc sa urmez un drum care sa fie intr-un fel legat de inteligenta artificiala sau de stiinte cognitive. Acest lucru s-ar traduce printr-o cercetare in domeniul androizilor unde sunt aplicate neurostiinte si psihologia mintii pentru a crea un robot capabil sa imite la perfectie un om."

Ce studii ar trebui sa urmezi si unde? “Ar trebui sa studiez neurostiinte, psihologia mintii, lingvistica si algoritmica. Singurul loc in care se poate studia asa ceva este in SUA – la facultatea Brown, dar voi aplica la mai multe printre care Yale, M.I.T. – in Europa nu se poate, iar in Asia ma tem ca nu am acces din cauza impedimentului pe care il constituie limba”.

Te-ai intoarce inapoi in Romania? "Daca as avea oportunitatea de a ma intoarce in Romania si sa aplic ceea ce am invatat, as face-o cu inima deschisa, insa momentan nu am observat un interes crescut in aceasta zona. Timpul o va spune!"

De unde pasiunea pentru acest domeniu? “Intotdeauna mi-a placut sa urmaresc oamenii si incercam sa le observ reactiile si sa imi dau seama de ceea ce se intampla in creierul nostru, in spatele cortinei – iar neurostiintele a fost un domeniu care m-a pasionat. In plus, serialele “Lie to Me” sau “White Collar” mi-au deschis si mai mult apetitul pentru acest domeniu incercand sa ne prezinta o alta latura a omului pe care nu toti o stim”

Unde te vezi peste 10 ani? “Nu neaparat unde ci mai ales cum: ma vad fericita! Este posibil ca in urmatorii 10 ani sa fiu la un doctorat in Statele Unite si ma vad lucrand in cercetare in domeniul amintit. Imi doresc sa reusesc si sunt convinsa ca va fi bine”

Totodata, Raluca Vacaru s-a inscris pe TechSchool cu un proiect intitulat Syncronius - un site prin care si-a propus sa integreze mai multe formaturi de pagini dedicate continutului si partajarii de continut video (seriale si videoclipuri similare YouTube sau VPlay). “Ceea ce mi-am dorit de la acest proiect a fost sa reusesc sa sincronizez activitatea a doua sau mai multe persoane aflate la distanta si care doresc sa vizioneze impreuna in acelasi timp un anumit continut video”, spune tanara. Proiectul nu dispune inca o pagina existenta pe internet, dar eleva sustine ca pentru o finalizare a acestuia ar fi nevoie de inca sase luni.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri