6 / 7

Alexandru Dudescu, 15 ani: Imi doresc sa imbin muzica cu programarea in IT

STUDII: elev, Colegiul National Mihai Viteazu, Ploiesti
PROIECT: Guitar Tab Maker

Alexandru Dudescu (foto), elev in cadrul Colegiului National Mihai Viteazu din Ploiesti este extrem de pasionat de muzica si electronica incat a reusit deopotriva sa imbine utilul cu placutul: el a reusit sa creeze un dispozitiv cu ajutorul caruia poate “traduce” cantecele si acorudile pe care le face la chitara intr-o partitura.

“Este un proiect pe care l-am conceput in ideea de a-mi usura munca de a scrie partituri pentru chitara. Proiectul este conceput in asa fel incat sa poata deduce nota pe care eu o execut la chitara si in acest fel sa imi poata crea toate notele muzicale intr-o partitura.
Proiectul are atat o parte hardware (de preluare a sunetelor) cat si una de software.

Cat a durat sa realizezi acest proiect? “Ideea proiectului a durat o saptamana, iar implementarea circa 3 saptamani. Sunt pasionat de chitara iar in prezent urmez cursurile Scoalii Populare de Arte din Ploiesti”

Ce vrei sa faci mai departe? “Voi continua ca inginer IT, la o facultate specializata, ca programator in domeniu. Muzica imi doresc sa ramana o pasiune pe care sa o pot dezvolta in acest sens iar daca am sa pot imbina ambele domenii intre ele ar fi ideal. Vreau sa merg la Politehnica iar informatica, fizica si matematica vor fi principalele preocupari in viitor. Voi incerca sa merg la cat mai multe olimpiade si sa invat foarte bine ca sa pot avea mai multe oportunitati in viitor”.

Care a fost sursa ta de inspiratie? “Pasiunea pentru muzica a inceput in urma cu 5 ani. L-am ascultat pe chitaristul Paco de Lucia si am ramas surprins. Atunci i-am scris Mosului ca imi doresc o chitara clasica de Craciun, am primit-o, iar dupa nici trei luni m-am inscris la Scoala Populara de Arte din Ploiesti unde urmez si in prezent cursuri la acest instrument”.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri