2 / 7

Dacian Ciolos, comisar european: Sunt alocati 100 mil. € pentru a introduce Internet in toate satele romanesti

Internetul joaca un rol esential in dezvoltarea unei comunitati, in special in domeniul agriculturii, crede Dacian Ciolos (foto), comisar in domeniul agriculturii in cadrul Comisiei Europene.


“Agricultura si alimentatia in viitor nu se pot dezvolta facand abstractie de stiinta comunicatiei, in Romania ne aflam intr-o tara a constrastelor. 40% din romani au declarat ca nu au folosit niciodata Internetul, iar o mare parte dintre acestia se afla in mediul rural. Chiar si asa surprinzator este ca Romania este a doua tara in lume in ceea ce priveste viteza Internetului. Este bugetata suma de 100 de milioane euro pentru a introduce Internetul la sate.


Un sfert din aceasta suma vine din fondurile dezvoltare rurala, restul prin intermediul fondurilor structurale, iar banii ar trebui cheltuiti pana in 2015”, a precizat Ciolos.


El apreciaza de asemenea ca in agricultura toate investitiile facute pentru a creste capacitatea si calitatea productiva risca sa nu fie autentificate daca nu sunt introduse elementele stiintei comunicatiei, ale Internetului.


“Investitiile de azi vor avea un efect maine si o aplicabilitate poimaine.Trebuie facute investitii in aceasta directie, care vor crea totodata si locuri de munca. Internetul este esential pentru mediul rural din Romania, deoarece poate stopa anumite probleme, poate deschide acces la o serie de meserii din mediul rural – acces pe piata muncii si piata europeana, poate fi un stimulent pentru instalarea tinerilor in agricultura. (...) Sunt tineri care incep o activitate in agricultura, dar trebuie sa le oferim si oportunitatea de a face acest lucru. In mediul rural nu este important doar sa produci, ci sa stii sa vinzi”, a mai spus comisarul european in cadrul evenimentului Future Communities.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri