6 / 7

Catalin Cretu, director general VISA: Facem legi pentru 1990, nu pentru secolul 21

Catalin Cretu (foto), directorul general VISA Romania s-a aratat deranjat de legislatia aplicata in Romania in ceea ce priveste nerenuntarea la platile cu cash in schimbul celor cu cardul sau pe Internet, in special pentru plata taxelor si impozitelor locale.


“Oameniilor li se specifica sa isi achite taxele in numerar, nefiind sprijinita plata cu cardul. Acest lucru se intampla cel mai des la institutiile publice si directiile de taxe si impozite atat din mediu rural cat si in cel urbat”, a declarat in cadrul conferintei Future Communities – directorul general VISA Romania.


El a precizat ca acesta sio gestionare deficitara a fondurilor cat si a unei infrastructuri greoaie au facut ca proiectul “Ghiseul.ro” sa aiba in ultimii doi ani o penetrare atat de scazuta.


Lansat la finalul lunii martie 2011, serviciul de taxe si impozite online “Ghiseul.ro” este disponibil in prezent la sub 2% din totalul primariilor din Romania.


Cretu a precizat ca in prezent Ministerul Muncii gestioneaza un volum imens de bani care se duce dinspre stat catre 1,2 milioane de familii care primesc ajutoare de stat.


“Exista discutii pentru eficientizarea controlului si costurilor. Facem legi pentru 1990, nu pentru secolul 21”, a incheiat acesta.


Conform datelor Visa Europe, in Romania sunt active circa 14 milioane de carduri bancare, jumatate fiind sisteme Visa.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri