2 / 7

CEO-ul Nokia: Era 5G va fi oportunitatea oamenilor de a avea vieti mai usoare si va schimba complet lumea

Managerii industriei de profil au inceput sa faca deja primii pasi spre viitorul internetului si ceea ce va insemna “noua umanitate” si sustin ca acest proces de tranzitie la viteze superioare si conexiuni mult mai rapide si stabile de Internet in toata lumea va fi o oportunitate, in primul rand, a clientilor/oamenilor de a avea vieti mai usoare.


“O numim lume programabila, iar era 5G va crea oportunitatea oamenilor de a avea vieti mult mai usoare. Pe anumite verticale vom putea elimina chiar multe ineficiente din industrii. In spitale, de exemplu, vom putea dispune de consultanta direct acasa, prin intermediul aplicatiilor si Internetului, iar doctorii vor putea monitoriza starea de sanatate a pacientilor mult mai usor. In prezent aproximativ 10% dintre pacineti sunt monitorizati in spital, pondere foarte scazuta”, a aratat Rajeez Suri (foto), CEO al Nokia, companie care si-a vandut divizia producatoare de telefoane catre Microsoft in anul 2013.


El a mai subliniat faptul ca in urmatorii ani, o data cu parcursul si evolutia tehnologiei Internet of things (Iot) sau a Internet of Everything (IoE), va aparea fenomenul de apa inteligenta, care, prin intermediul unor senzori va alimenta cu o capacitate necesara teritorii care duc lipsa de acest element. Mai mult, tehnologia 5G si ecosistemul care se va crea in jurul sau, va face schimbari uluitoare in industria auto si va aduce pe piata automobile autonome, care vor ajuta, in prima parte, la evitarea fatalitatilor la nivel global”, a mai spus Rajeez Suri.


Potrivit datelor detinute de catre Nokia, in lume, annual, au loc 1,3 milioane de fatalitati din cauza condusului imprudent. “Se vor dezvolta aplicatii care ne vor ghida pe anumite trasee pentru evitarea traficului aglomerat, iar in acest fel transportul va ajunge la un alt nivel”.


Dupa vanzarea business-ului de echipamente mobile catre Microsoft, din cursul anului 2013, Nokia isi concentreaza in prezent activitatea pe trei linii de business: Nokia Networks (retele), Here Maps (segment care detine peste 80% din segmentul auto pentru navigatie si Nokia technologies, divizie care detine in portofoliu nu mai putin de 40.000 de patente.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri