4 / 7

Jimmy Wales, fondatorul Wikipedia: Internetul din Africa este astazi mai rapid decat cel din SUA

Desi nu beneficiaza nici de o infrastructura dezvoltata si nici de nivel de trai adecvat, Africa ia in prezent fata Statelor Unite ale Americii cand vine vorba de viteza la Internet, iar acest lucru este datorat, dupa cum sustine Jimmy Wales, fondatorul Wikipedia, investitiilor si eforturilor care se fac pe continentul negru pentru o integrare mai buna a sa in planurile viitorului omenirii.


“Internetul in tari subdezvoltate din Africa a inceput sa devina mult mai accesibil, dar mai mult decat atat chiar mai rapid si decat in SUA. Este un pas major facut care va folosi pentru a conecta urmatorul miliard de oameni la Internet”, a declarat Jimmy Wales, fondator al celei mai mari enciclopedii online din lume.


Potrivit acestuia, cele mai accesate site-uri si servicii de Internet din Africa sunt Google, Facebook, Twitter, Wikipedia, dar si publicatiile online ale cotidianelor locale. “Privind spre urmatorii 20 de ani ne asteptam la o conectare masiva, unde sute de milioane de oameni vor interactiona prin intermediul unui dispozitiv mobil, iar acest lucru va fi realizat mai ales de catre cei care nu vorbesc engleza sau franceza. Ceea ce va urma va fi cu adevarat o schimbare”, a mai spus Wales, in cadrul unei conferinte la MWC 2015.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri