3 / 6

Uber si flota de masini care se conduc singure

De ce este important: Este un salt enorm pentru serviciul de ride sharing.


Spune orice vrei despre Uber, despre miscarile de business controversate si furia taximetristilor, insa compania americana a reusit sa revolutioneze intregul sistem de transport – si nu da semne ca ar dori sa incetineasca.


Anul acesta, compania a dus lucrurile la un intreg nou nivel, dezvoltand o intreaga flota de masini care se conduc singure – SUV-uri Volvo, in Pittsburgh, ca urmare a unui parteneriat cu producatorul suedez de automobile. Acesta se va extinde pana in 2021.


Cele 100 de autovehicule modificate nu se pot conduce complet singure, venind cu ingineri pregatiti care sa le conduca si care sa preia controlul daca este necesar, dar, chiar si asa, programul pilot marcheaza o piatra de hotar importanta in eliminarea traficului infernal de pe strazi – cauzat, de multe ori, de soferi.


Poate suna ca un proiect SF insa, sa ne amintim, in Romania doar in urma cu doi ani parea de domeniul fantasticului sa folosesti smartphone-ul pentru a comanda o masina a unui strain, care sa te duca, cu precizie, la destinatie. Acum, compania care a introdus pe piata acest concept valoreaza 60 de miliarde de dolari.


Evident, in Romania va mai dura ani buni pana cand masinile autonome ar putea sa isi faca loc in orasul “inteligent” Bucuresti.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri