5 / 6

Paneluri solare de la Tesla

De ce este importanta: Aduce beneficiile energiei solare catre mase intregi de oameni. Energia solara este fantastica – regenerabila, verde, infinita (aproape).


Pe de alta parte, majoritatea panel-urilor solare pentru case sunt urate si pot distruge estetica unei case, atunci cand sunt atasate de acoperis. Tesla, condusa de vizionarul Elon Musk, a rezolvat aceasta problema – combina beneficiile energiei solare cu aparenta unui acoperis normal.


Panelurile ultra-durabile din sticla tratata – Musk subliniaza ca acestea dureaza o viata – mimeaza tigla normala, insa permit luminii sa treaca prin ele, pana la celulele standard care capteaza si transforma energia soareului. La randul lor, acestea incarca bateriile Tesla Powerwall din casa, pe care apoi owner-ul le poate folosi in tot felul de scopuri.


In SUA, daca doresti sa le instalezi, ai putea iesi chiar mai ieftin decat daca ai inlocui acoperisul cu unul normal, statul oferind subventii. Si in Romania exista subventii UE pentru celule solare, insa, cel putin deocamdata, nu pentru cele ale Tesla.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri