3 / 8

Mobilii au inclus telefonia fixa in oferte

Telefoanele mobile vor ajunge anul acesta in buzunarele fiecarui roman, conform datelor furnizate de Autoritatea Natioanala pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiilor (ANRCTI) care estimeaza ca rata penetrarii telefoniei mobile va ajunge la 100% in Romania. In aceste conditii, operatorii de telefonie fixa incearca sa castige pe urma varietaii serviciilor oferite pentru a compensa cresterea mai lenta pe segmentul de voce.

Primul operator de telefonie mobila care a introdus serviciile de telefonie fixa in pachetul oferit a fost Zapp, inca din ianuarie 2006. FixTel oferea utilizatorilor, in principal celor aflati in zone cu acces limitat la retelele de comunicatii, posibilitatea de a folosi serviciile de telefonie mobila de pe un telefon fix.

Pe 19 iunie, operatorul Vodafone Romania anunta Vodafone Acasa, un serviciu de telefonie fixa destinat persoanelor fizice. Liliana Solomon, CEO-ul Vodafone Romania, declara atunci ca operatorul tinteste intreaga piata, chiar si utilizatorii existenti de telefonie fixa.

Decizia Vodafone Romania de a lansa telefonia fixa pentru segmentul rezidential a fost luata dupa efectuarea unui studiu la nivel global prin care se arata ca peste 75% din clientii Vodafone erau dispusi sa se aboneze si la servicii de telefonie fixa al acestui brand, a motivat compania. Serviciul este adresat nu numai clientilor persoane fizice, cat si juridice, desi telefonia fixa a fost disponibila pentru companiile mari înca din luna mai, au spus oficialii Vodafone Romania.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri