7 / 8

Cosmote vrea profit in 2009

Veniturile Cosmote Romania au crescut cu 296% in primele noua luni ale anului, pana la 105,2 milioane euro, iar compania estimeaza ca va inregistra profit net in 2009. In ceea ce priveste profitul operational, raportat pe al treilea trimestru al acestui an, pierderile au ramas la acelasi nivel ca si in al doilea trimestru din 2007. Pierderile s-au ridicat 8,8 milioane de euro.

Pe primele noua luni ale anului, profitul operational a inregistrat o imbunatatire de 40%. Astfel pierderea a ajuns la 27,4 milioane euro, fata de pierderea de 46,3 milioane euro din perioada ianuarie-septembrie a anului trecut. Compania estimeaza ca va atinge profit operational pozitiv in 2008.

Veniturile nete au ajuns la un rezultat negativ de 44,5 milioane euro in al treilea trimestru al anului, fiind influentate negativ de pierderi financiare de 19 milioane de euro, cauzate in cea mai mare parte de deprecierea monedei nationale in raport cu euro (valuta in care sunt calculate imprumuturile companiei). Pe primele noua luni ale anului, pierderile s-au cifrat la 65,2 milioane de euro, iar Cosmote estimeaza ca va atinge profit net in 2009.

Oficialii operatorului de telefonie mobila Zapp, care asteapta clarificarea structurii actionariatului, nu au anuntat cifre privind veniturile sau profitabilitatea pentru anul in curs, dar anticipau pentru anul trecut venituri de peste 120 milioane de dolari. Contactati de Wall-Street, reprezentantii Zapp au spus ca vor anunta la inceputul lui 2008 mai multe detalii despre situatia financiara a companiei.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri