5 / 6

Oracle si Peoplesoft, 2004

PeopleSoft reprezinta cea mai mare achizitie facuta de Oracle in ultimii ani. Oracle a platit pentru compania de software aproximativ 10,3 miliarde de dolari. Oracle a redus cu aproximativ 5.000 de locuri, iar din cadrul PeopleSoft au fost pastrati doar 90% din angajati.

Tranzatia a fost finalizata in ianuarie 2005, iar CEO-ul Oracle, Larry Ellison a declarat ca aceasta achizitie ar trebui sa ii satisfaca apetitul pentru fuziuni majore, adica mai mari 200 de milioane de dolari, pentru un timp.

Oracle a achizitionat anul acesta producatorul de software de afaceri BEA Systems pentru 8,5 miliarde de dolari. Oracle va plati 19,375 dolari pe actiune, peste nivelul de 17 dolari pe titlu oferit anul trecut, cand BEA a respins propunerea argumentand ca pretul avansat este prea scazut.

Miliardarul Icahn, care detine o participatie de 13,22% la BEA, a insistat pentru vanzarea companiei, argumentand ca integrarea acesteia in structura unui producator de software mai mare ar contribui la reducerea semnificativa a costurilor.

Cresterea economica a Oracle s-a accelerat in ultimii ani odata cu efervescenta achizitiilor, eliminand competitia facuta de micii producatori de aplicatii. Aceste achizitii au intarit portofoliul companiei.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri