3 / 6

Serviciile de date de pe mobil sunt viitorul

Comisia a publicat vineri si un alt studiu, comandat unei societati specializate, Connect2Roam, care a arata o crestere mult mai sustinuta a folosirii internetului de pe mobil in interiorul granitelor unei tari decat in timpul deplasarilor in strainatate. Navigarea pe internet de pe un laptop sau verificarea emailurilor prin mobil in afara statului de resedinta poate aduce facturi costisitoare si impiedica dezvoltarea pietei de roaming.

"Serviciile de date de pe mobil sunt viitorul", spune comisarul Viviane Reding, citata de Reuters.

Operatorii de telefonie mobila ofera preturi de retail agresive in statele de origine ale consumatorilor, ceea ce duce la cresterea pietei. Insa abonatii se tem sa foloseasca mobilul cand calatoresc in UE de teama ca vor fi taxati usturator.

Studiul Comisiei Europene mentioneaza, de altfel, lipsa de oferte atractive din partea operatorilor. "Consumatorii nu cunosc bine preturile", daca se servesc de serviciul internet de pe mobil cand sunt in strainatate si sunt, prin urmare, "foarte prudenti", apreciaza autorii studiului. Consumatorii "se tem de surpriza neplacuta de a primi o factura care se ridica la mii de euro la intoarcerea din calatorii. Sunt, de asemenea, reticenti sa incerce acest nou serviciu", conchide Reding.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri