5 / 6

Peste 50% din populatia mondiala va folosi telefonul mobil pana in 2010

Peste jumatate din populatia mondiala va folosi un telefon mobil pana la inceputul anului 2010, fata de 40% la inceputul anului 2008, un progres explicabil prin dezvoltarea acestei piete in Asia, Orientul Mijlociu si Africa, a estimat vineri cabinetul specializat Strategy Analytics, citat de AFP.

Numarul abonamentelor de telefonie mobila va creste, in intreaga lume, de la 3,9 miliarde cat se inregistrau in 2008 la 5,6 miliarde in 2013, potrivit acestui studiu.

Regiunea Asia-Pacific, Orientul Mijlociu si Africa "vor ramane motoarele cresterii pietei de telefonie fara fir pe termen mediu, contribuind in proportie de circa 80% la sporirea numarului abonamentelor pana in 2013", explica institutul. Aceste trei zone reprezinta aproape 60% din abonamentele din intreaga lume si mai putin de 40% din cifra de afaceri. "Importanta lor din ce in ce mai mare va duce la o reducere cu 15% a tarifelor medii pe abonament in urmatorii cinci ani", subliniaza analistul Phil Kendall.

Aproape 500 de milioane de abonati vor beneficia la sfarsitul anului 2008 de telefonie mobila de a treia generatie (3G), o tehnologie care permite debite mai bune pentru transmisia de date (internet, video etc.). Desi nu va fi utilizata decat de un abonat din sase in 2009 3G va genera o treime din incasari", precizeaza un alt analist de la Strategy Analytics, Susan Welsh de Grimaldo.

Pana in 2013, jumatate dintre abonati vor folosi 3G, potrivit studiului.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri