3 / 4

Cota de piata: Google pierde teren

Desi Google a anuntat un profit si veniturile in crestere, potrivit ultimului raport emis de compania de cercetare online comScore, cota pe piata a Google a scazut in Statele Unite in luna iunie in timp ce felia detinuta de Yahoo a urcat cu 0,3%.

Astfel, Google, care detinea suprematia pe piata online americana cu 61,8% in mai, a scazut pana la pragul de 61,5% in luna iunie, in timp ce a doua clasata Yahoo a cunoscut o crestere de la 20,6% inregistrata in luna mai la 20,9% in luna iunie. Google si-a mentinut profiturile in ciuda gradului de utilizare a internetului in scadere, insa posibila cumparare a Yahoo de catre Microsoft, a treia clasata in raportul com.Score pe luna iunie cu un procentaj de 9,2 ar putea ameninta liderul pietei online.

Costurile pentru achizitia spatiilor publicitare online s-au ridicat la 29% din venitul obtinut din publicitate in primul trimestru, fata de 31% acum un an. Accesarile platite, care arata cat de des acceseaza utilizatorii serviciilor Google spatiile publicitare online ale companiei, au crescut cu 4% fata de trimestrul al patrulea din 2007, si cu 20% fata de acum un an.

Incepand cu luna august 2007, oficialii au declarat ca a existat o campanie de a reduce reclamele care inregistreaza performante slabe, incurajand utilizatorii sa acceseze spatii publicitare mai bine cotate.

Insa Google, a dorit sa-si mentina pozitia de numarul unu in randul motoarelor de cautare pe internet, si a achizitionat compania de tehnologie DoubleClick anul acesta, contra sumei de 3,4 miliarde dolari.
Achizitia a sporit pozitia Google in fata rivalilor Yahoo si Microsoft pe piata de publicitate online preferata in sectorul corporativ.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri