3 / 6

Cand 1 + 1 fac mai putin de 2

Mai multe companii din distributia locala de IT&C in care antreprenorii romani detin controlul ar putea fi in acest an obiectul unor tranzactii. Tornado Sistems, Scop Computers si Asesoft Distribution ar putea fi preluate sau achizitiona un concurent.

Cum vede concurenta efectele in piata ale tranzactiei RHS-ProCa? “O tranzactie de acest fel are o durata de minimum 1 an pana cand poate fi finalizata, perioada in care resursele in loc sa fie folosite in dezvoltarea business-ului de baza sunt folosite pentru integrare”, explica, pentru Wall-Street, Razvan Ziemba (foto), director executiv Asesoft Distribution, care adauga ca efectele le putem vedea prin faptul ca in astfel de tranzactii 1 + 1 fac mai putin de 2 si exemplele din trecut au demonstat cu prisosinta acest lucru.

Razvan Ziemba crede ca singurul mecanism de piata care poate functiona la astfel de tranzactii este cel al cererii si al ofertei, valoarea tranzactiei fiind exclusiv obiectul unei negocieri directe intre potentialul cumparator si vanzator.

“Referitor la competitori, ne asteptam la o consolidare in acest sens pe masura ce piata se maturizeaza. Schimbarile la nivel de lider sunt posibile, mai ales ca in acelasi esalon sunt mai multe firme cu cifre de afaceri similare”, adauga Ziemba.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri