2 / 5

Crestere la servicii de date

Serviciile de date si televiziune prin satelit au inregistrat cresteri semnificative, continuand tendinta din anul precedent. Numarul de clienti atat pentru serviciile de TV prin satelit (Dolce), cat si pentru ADSL (Clicknet) a depasit jumatate de milion. Numarul liniilor de ADSL, separat, s-a triplat pe durata unui an, iar numarul de utilizatori Dolce a fost mai mult de dublu fata de 30 iunie 2007. Serviciile de date (ADSL, VPN, alte servicii broadband) au crescut cu 48% in al doilea trimestru al 2008 in comparatie cu aceeasi perioada a anului precendent.

Utilizarea serviciilor de voce ale Romtelecom a inregistrat de asemenea cresteri semnificative: in al doilea trimestru al anului, traficul corespunzator convorbirilor interurbane (nationale) a crescut cu 24% in comparatie cu al doilea trimestru din 2007, in timp ce traficul pentru convorbirile locale a crescut cu 14%. Cresterea traficului a fost generata de noile oferte lansate de Romtelecom, ce cuprind convorbiri nelimitate in reteaua proprie, precum si a altor operatori de telefonie fixa.

Avand rata deconectarilor de la serviciile de voce sub control, numarul liniilor de telefonie fixa a scazut cu o rata mult mai mica, de aproximativ 3% pe an, de la jumatatea anului 2007, fata de 18% - procentul inregistrat intr-o perioada anterioara similara. Romtelecom are aproximativ 3 milioane de linii de telefonie fixa in portofoliu.

Lansarea unei varietati de noi pachete si servicii s-a regasit si in cresterea cheltuielilor, in timp ce procesul de transformare al organizatiei, precum si cel de repozitionare pe piata, au dus la cresterea costurilor operationale. Cresterea traficului international pentru serviciile de voce, generata de ofertele imbunatatite ale Romtelecom, a condus la costuri mai mari de interconectare, cu aproximativ 6,8%.

Toate acestea au generat o scadere a profitului operational inainte de depreciere si amortizare (OIBDA) de aproximativ 7,3% in comparatie cu al doilea trimestru al anului 2007.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri