Serviciile de Internet si date la puncte fixe, plus 31%
Piata a evoluat peste asteptarile operatorilor
Cresteri importante pe serviciile de internet mobil
2 / 3

Piata a evoluat peste asteptarile operatorilor

Anul trecut este considerat de principalii operatori ca unul dintre cei mai competitvi de pana acum, in care piata de telecom a inregistrat o crestere foarte dinamica, depasind aproape toate previziunile.

„Anul 2007 a fost unul dintre cei mai competitivi de pana acum si a inregistrat cresteri semnificative la nivelul intregii piete telecom. Anul acesta se mentine nivelul ridicat al concurentei, dar cresterile la nivel de piata, acum ajunsa aproape de maturitate, desi continua sa fie importante, nu sunt estimate sa depaseasca nivelul celor din 2007”, au declarat, pentru Wall-Street, reprezentantii Cosmote Romania.

Portabilitatea si acordarea licentelor WiMax, evenimente preconizate pentru sfarsitul acestui an, ar putea accentua concurenta atat pe serviciile de voce, cat si pe cele de date mobile aflate in plina ascensiune.

„Portabilitatea numerelor, sistem care a fost deja implementat de majoritatea tarilor europene, va fi in beneficiul acelui operator care are ofertele cele mai bune de pe piata, dar si al clientilor, care vor putea schimba operatorul actual pastrandu-si numarul de telefon. Cu siguranta ca aceasta masura va determina intensificarea concurentei pe piata, mai ales in segmenul de business, in care multi clienti nu renunta la actualul operator pentru a trece la o oferta mai buna pentru ca numerele lor sunt cunoscute de partenerii de afaceri”, au mai declarat reprezentantii Cosmote.

Anul 2007 a fost pentru Orange unul peste asteptari, compania imbogatindu-si portofoliul cu 1,2 milione de clienti mai mult decat estimase initial.

„Daca la inceputul anului estimarile Orange erau de 8,6 milioane de clienti pentru luna decembrie, Orange a incheiat anul cu 9,8 milioane clienti. Pe parcursul anului 2007, gradul de penetrare SIM in randul populatiei a crescut de la 81% la aproapre 100%, iar nivelul competitiei a crescut considerabil”, a declarat Richard Moat, CEO Orange Romania.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri