2 / 4

Orange: Cosmote este principalul beneficiar al deciziei ANC

Orange Romania considera ca operatorul de telefonie mobila Cosmote este principalul beneficiar al scaderii tarifelor de interconectare si nu este de acord cu diferenta dintre tarifele impuse de ANC.

"Cosmote este beneficiarul principal al deciziei ANC si este normal sa o apere, cata vreme aceasta mentine un nivel ridicat al tarifului sau de interconectare. Orange este de acord cu reducerea tarifelor sale de interconectare, insa, pentru binele utilizatorilor finali, este necesar ca reducerea sa aiba loc in mod unitar, la nivelul intregii piete. In conditiile in care ANC nu renunta la ideea tarifelor mai mari pentru Cosmote si Telemobil, vom ajunge sa subventionam ineficientele acestora - ceea ce contravine oricaror principii concurentiale", a declarat Dorin Odiatiu, director de reglementare al Orange Romania.

Compania vrea ca ANC sa modifice decizia si sa uniformizeze valoarea tarifelor pentru toti operatorii de telefonie existenti pe piata romaneasca.

“Dat fiind ca, in momentul de fata, mentinerea tarifelor mari pentru Cosmote si Telemobil este lipsita de argumente rationale, Orange solicita ANC modificarea proiectului de decizie si aplicarea aceluiasi tarif de interconectare pentru toti jucatorii din piata, fara discriminare“, a mai declarat Odiatiu.

Potrivit acestuia, in cazul Cosmote, acesta este un operator in deplina maturitate care a obtinut licenta in 1998, la scurt timp dupa Orange si Vodafone si a carui pozitie pe piata reflecta in mod fidel politica sa de investitii din ultimii 8-9 ani pe piata din Romania.

Conform principiilor Comisiei Europene, un operator nu poate avea tarife mai mari datorita unei cote de piata mai mici.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri