3 / 4

Vodafone: Suntem convinsi ca si Cosmote isi doreste sa faca profit

Compania este de acord cu reducerea tarifelor de interconectare, dar, ca si in cazul Orange Romania, contesta diferenta dintre tarife.

“Vodafone Romania considera ca se face o confuzie, deliberata sau nu, intre ceea ce reprezinta interesul utilizatorilor finali si interesul anumitor companii. Dupa cum se poate observa, tarifele pentru serviciile de telefonie mobila continua sa scada, pe fondul competitiei libere de pe piata, fara a fi influentate de tarifele de interconectare. Vodafone nu a contestat tariful de 5,03 eurocenti, impus de ANC, ci tratamentul discriminatoriu fata de anumiti operatori “, au declarat reprezentantii Vodafone Romania.

Operatorul considera ca diferenta reprezinta o subventionare anumitor companii de telefonie mobila de catre cele 20 de milioane de clienti ai Orange si Vodafone.

“Precizam ca mentinerea unei diferente intre tarifele de interconectare pe piata mobila reprezinta practic subventionarea anumitor operatori mobili de catre cele 20 de milioane de utilizatori ai Vodafone si Orange, precum si de catre toti utilizatorii de telefonie fixa din Romania“, au mai spus reprezentantii Vodafone.

Potrivit acestora, in momentul de fata, asistam la o retorica periculoasa, folosita impotriva companiilor care au reusit sa devina profitabile, ca si cum nu acesta ar fi sensul oricarui business, oriunde in lume.

“Cu cat Romania are mai multe companii profitabile, cu atat economia va fi mai sanatoasa, iar oamenii mai prosperi. Companiile profitabile platesc anual sute de milioane de euro statului roman, prin taxe si impozite, asigura locuri de munca si creeaza un mediu economic stabil si de incredere”, au mai declarat oficialii Vodafone.

Potrivit acestora, este laudabil faptul ca alti operatori au reusit, prin investitii sustinute, prin competenta echipei de management si printr-o strategie adecvata.

“Suntem convinsi ca si Cosmote isi doreste sa faca profit, asa cum probabil si-a dorit si Cosmorom, operatorul care, desi a activat pe piata romaneasca de la inceputurile comunicatiilor mobile, alaturi de Vodafone si Orange, nu a reusit sa aiba rezultate semnificative“, au mai spus reprezentatii celui de-al doilea operator din Romania.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri