6 / 7

Ce aduce nou a 42a editie a CES?

Steve Koenig, director de cercetare in cadrul CEA (Consumer Electronic Association), impreuna cu Shawn duBravac, economist al aceleiasi companii, au confirmat ca 2009 se anunta a fi un an dur pentru companiile din industrie, in ciuda faptului ca domeniul tehnologic este una din ramurile care se descurca mult mai bine decat altele in vreme de criza.

“Tehnologia a devenit o necesitate. Aceasta industrie nu mai reprezinta un lux de mult”, a spus Koenig. Drept urmare, consumatorii vor continua sa investeasca in noile tehnologii care vor aparea pe piata, tocmai pentru ca business-urile pe care le conduc sa treaca cu brio de aceasta perioada nefasta.

Cei doi analisti ai CEA sunt de parere ca nivelul de cumparare al consumatorilor de electronice de larg consum va scadea cu 0,3% in acest an si ca, totodata, 2009 ar putea fi cel mai prost an pentru economie din 1980.

Totusi, in ciuda recesiunii, CEA se asteapta sa vada cresteri sustinute pentru anumite categorii de produse din gama tehnologica. Astfel, vanzarile la display-urile OLED (organic light-emitting diode) sunt asteptate sa creasca cu 149% in acest an, e-reader-ele cu 110 procente, iar Camcorder-ele HD flash cu pana la 106%.

In ceea ce priveste produsele tehnologice traditionale, vanzarile vor fi mult mai scazute, dupa cum urmeaza: display-urile digitale vor castiga 5,8%, telefoanele mobile 2,6%, desktop-urile vor creste in vanzari cu 5,1%, iar consolele doar 2,8 procente, conform estimarilor Consumer Electronic Association.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri