4 / 5

Cosmote reduce tarifele de roaming si de voce, SMS si GPRS cu pana la 75%

In urma implementarii regulilor luate de Comisia Europeana, anumite categorii de tarife pentru apeluri, mesaje scrise si transfer de date in Uniunea Europeana vor scadea cu pana la 40% (voce), 63% (SMS), respectiv 75% (date).

In plus, Cosmote va opera si o reducere substantiala a tarifelor de roaming GPRS pentru principala zona unde calatoresc utilizatorii serviciului nostru de roaming – spatiul Uniunii Europene. Cand se vor afla in roaming in aceasta zona, clientii Cosmote vor plati pentru traficul de GPRS 2 euro/MB.

"Conform rezultatelor unor studii efectuate in randul clientilor Cosmote, compania a decis sa redefineasca zonele de roaming si a tipurile de destinatii ale apelurilor in functie de criterii logice si geografice. Una dintre categoriile de destinatii nou introduse este Apeluri catre Romania, deoarece mai mult de 90% dintre apelurile initiate din roaming sunt catre casa. O alta modificare este introducerea a inca unei zone de roaming, pe langa cele 5 existente, ca si rearanjarea tarilor incluse in fiecare dintre acestea", a declarat Oana Cristea, Senior Manager Roaming & Interconectare Cosmote.

In ultimul an, Cosmote a adaugat acoperirii sale de roaming 38 de noi destinatii. Astfel, abonatii pot folosi acum serviciile de roaming in 160 de tari, prin intermediul a 342 retele partenere, iar utilizatorii de Cartela Cosmote au la dispozitie servicii in 158 de tari, prin intermediul a 279 retele partenere. Serviciile GPRS sunt disponibile in 39 de tari, prin intermediul a 71 de retele partenere.

In anul 2007, operatorul de telecomunicatii a lansat serviciul informativ gratuit Bon Voyage, prin care toti clientii care utilizeaza serviciul de roaming, indiferent unde acestia calatoresc, vor primi, la intrarea in tara vizitata, un mesaj text cu informatii despre tarifele de roaming corespunzatoare retelei in care se afla.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri