3 / 4

Romania, cea mai profitabila tara europeana pentru G Data

In momentul de fata, G Data se afla intr-un proces de expansiune pe pietele internationale, conform lui Thorsten Urbanski, public relations manager G Data.

“In opinia noastra, Romania va fi una dintre cele mai profitabile dintre statele europene si va aduce un castig considerabil companiei. De aceea, G Data va investi aici substantial”, a spus, pentru Wall-Street, Urbanski.

In intreaga Europa, G Data Software AG este a cincea companie ca volum de vanzari si a treia - pe piata din Germania, arata reprezentantii companiei. Pentru acestia, 2009 este un an de expansiune.

Astfel, in luna iunie vor fi lansate in Rusia produsele oferite de G Data, urmand ca, pana la finele anului, sa fie acoperita intreaga Europa de Est.

Piata de securitate este una din putinele arii ale IT-ului care, in ciuda crizei economice, va fi una profitabila in continuare la nivel global. G Data se asteapta, in viitor, la o crestere moderata a castigurilor pe plan international.

“Criza financiara a lovit puternic toate pietele, in toata lumea. In IT, efectele se vad diferentiat, in functie de aria de operare – de exemplu, producatorii de hardware sunt mai afectati fata de alte ramuri din industrie –, drept pentru care fiecare companie a inceput sa opereze reduceri in bugetele alocate achiztiilor”, sunt de parere reprezentantii G Data.

Totusi, G Data este, in ciuda crizei, o companie profitabila, in plina expansiune teritoriala.

“Odata cu colaborarea cu IT Sistem, compania a castigat un partener important pe piata din Romania. Primii pasi vor fi sa facem ca G Data sa fie recunoscuta ca o companie lider, generatoare de solutii de tip antivirus care utilizeaza tehnologii de securitate performante, pentru toate categoriile de utilizatori. Iar asta inseamna sporirea capitalului de imagine asociat G Data atat in randul distribuitorilor, cat si in randul reprezentantilor mediului de afaceri”, au explicat oficialii companiei germane.

Solutiile de securitate G Data sunt disponibile in intreaga lume, in mai mult de 40 de state si au versiuni in 12 limbi. In toata lumea, 250 de angajati lucreaza pentru companie. G Data are filiale si echipe de vanzari proprii in Spania, Franta, Italia, Polonia, Japonia, Olanda si Belgia.

Principalii concurenti de pe piata locala pentru solutiile de securitate G Data sunt Bitdefender, Symantec si Kaspersky.



Inapoi la articol

Setari Cookie-uri