2 / 4

Directii strategice la Ness

Inainte de a se instaura in noua functie, la Ness Romania, Nicolaescu a pregatit o echipa care sa ii preia atributiile la Fujitsu Technology Solutions, astfel incat plecarea lui sa nu afecteze compania cu mult mai mult. De asemenea, acesta nu a ales sa ia cu el nici o persoana din Fujitsu.

“Dupa 15 ani de crestere, in 2009 lucrurile se schimba. Inca suntem in punctul in care nu stim exact daca anul acesta vom creste sau vom micsora cifra de afaceri sau daca o vom pastra, fiindca multe dintre proiectele care trebuiau sa apara pana acum au fost amanate. In iulie – august, asteptam sa vedem noi proiecte din segmentul privat, dar si din cel public”, arata fostul country manager Fujitsu.

Odata cu sosirea sa la Ness, Nicolaescu isi propune cateva obiective strategice importante, pe termen scurt si mediu.

Principala tinta este aceea de a aduce compania in top trei cei mai importanti integratori de sisteme de pe piata locala. Apoi, el urmareste consolidarea si organizarea unor echipe de management si vanzari puternice. Totodata, seful Ness vrea sa intre adanc pe partea de administratie publica si sa consolideze pozitia de lider pe segmentul de utilitati.

“Doresc sa intru foarte agresiv in cateva segmente de piata, in domeniul administratiei, piata mass-media, sectorul finance, in banking – acestea sunt cateva nise de piata pe care vreau sa incerc sa intram”, a aratat Nicolaescu.

Poate cel mai semnificativ lucru pe care acesta il are in vizor este concentrarea pe partea calitativa mai mult decat pe cea cantitativa, volumica.

De aceea, “cat vor insemna planurile pe care le am si implementarea lor in milioane de euro la sfarsitul lui 2009, nu pot sa ma pronunt”.

Totusi, completeaza el, “daca in trimestrul al treilea administratia publica va demara proiectele de a caror existenta am cunostinta, ma astept sa facem o cifra de afaceri de 40 milioane euro anul acesta, la un profit de 10%. Daca nu se va intampla asta, vom vedea…”

Cifra de afaceri inregistrata in 2008 de Ness Romania a fost de 30 milioane euro, al un profit de circa 3 milioane euro. Asadar, Nicolaescu isi propune o crestere a afacerilor de aproximativ 30% pentru 2009.

“Este greu de facut, totusi, prognoze. Acum doi – trei ani, puteam sa estimam ce profit o sa avem, insa marjele de eroare erau mici la momentul respectiv. Acum, acestea pot fi chiar de 50%”, afirma seful integratorului de sisteme.

La planul de crestere pentru urmatoarele 18 luni, Nicolaescu lucreaza in prezent alaturi de echipa sa si spera sa il finalizeze in septembrie.

“Partea de planificare este cea mai importanta, pentru ca trebuie sa te asiguri ca nu investesti niste bani pe care, mai tarziu, risti sa ii pierzi. Implementarea, in schimb, este usoara”, considera el.

Cat despre modificarile care ar putea fi facute la Ness, Nicolaescu spune ca ceea ce merge bine, lasa asa, iar acolo unde este nevoie, prefera sa vina cu diferite completari si nicidecum sa schimbe ceva.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri