3 / 4

Ce mai urmeaza

Inainte de a prelua aceasta functie, Ness a facut restructurari in cadrul companiei, pe care Nicolaescu le numeste “ajustari ale resurselor la nivel de business avut in primul trimestru din 2009”.

Intrucat Ness a avut mai putine contracte in aceasta perioada decat s-ar fi asteptat managerii companiei anul trecut, au fost concediate aproximativ 20 de persoane, angajate pe posturi de juniori.

“Cei care conduceau compania anul trecut au avut o viziune optimista asupra modului in care va arata 2009 si, ca urmare, au angajat mai multi juniori pentru a-i pregati si pentru a le da de lucru efectiv in prezent, cand contractile si proiectele Ness ar fi trebuit sa fie intr-un numar mare”, declara actualul sef al companiei.

In continuare, in masura in care numarul contractelor va creste, Ness va reangaja acesti juniori, mai ales pentru ca acestia au fost deja pregatiti si au cunostinte despre ceea ce trebuie sa faca.

Apoi, Ness va face noi investitii in oameni, sustine Nicolaescu. “Daca va fi necesar, ne vom gandi si la achizitii. Fiind o companie globala, nu ma bazez doar pe resursele locale, ci pe toata experienta si referintele, pe know-how-ul pe care il detine Ness.”

Fluctuatiile monetare influenteaza afacerile companiei intr-un mod neplacut. “Vedem ca pierdem bani, iar cea mai buna solutie pe care o vad la momentul acesta este schimbarea legislatiei achizitiilor publice, astfel incat riscul paritar sa nu il iau eu, ca furnizor, ci administratia respectiva, care poate avea control asupra riscurilor valutare”, explica el.

Ca trend, piata in care opereaza Ness va scadea in acest an, potrivit lui Nicolaescu, insa, pe anumite segmente, va inregistra si cresteri, cum este cazul sectorului de outsourcing sau ERP care, in trecut, era doar o optiune, iar, in momentul de fata, este o necessitate.

In piata de utilitati, principalii clienti Ness sunt Electrica, Enel, Cez, E.ON, Electrica Serv, iar in administratia publica, compania lucreaza cu Ministerul Mediului, Consiliul Judetean Dolj.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri