2 / 5

Deschiderea de noi filiale

Pe langa dezvoltarea prin parteneriate, grupul doreste sa se dezvolte si prin deschiderea de noi filiale. Anul acesta, in februarie, a fost deschisa o filiala in Vietnam, la Hanoi, compania de aici aducand aproximativ 3% din cifra de afaceri a grupului pe 2009, anul viitor urmand sa se deschida noi filiale si in Statele Unite, dupa cum declara Monica Jiman. Chiar daca in fiecare an cresterea cifrei de afaceri a grupului a fost doua cifre, au fost si business-uri care nu au functionat.

"Anul trecut am deschis sucursala din Ucraina, dar contextul economic si politic nu ne-au ajutat sa pastram si sa dezvoltam acesta filiala, in prezent acesta fiind pe cale de a fi inchisa. Pe de alta parte, in Vietnam poti lucra usor penttu tarile din zona, exista Japonia, Australia si avem de a face cu o piata locala care incepe sa se dezvolte", explica Jiman.

In ceea ce priveste cele patru filiale din Romania (Bucuresti, Brasov, Sibiu, Iasi), managerul declara ca acestea vor produce aproximativ 64% din cifra de afaceri a grupului. Centrul principal al Pentalog in Romania este la Brasov, filiala deschisa aici in 1999 avand 90 de angajati din cei aproximativ 225 de pe piata locala. Orasele carora le va fi acordata o atentie deosebita in urmatoarea perioada sunt Bucuresti si Iasi.

"Bucurestiul lucreaza foarte mult pentru piata locala, in timp ce in Iasi sunt foarte multe resurse umane de calitate. Insa Iasiul este putin rupt din punct de vedere al retelei de transport", povesteste Jiman despre filiala din Iasi deschisa in 2007, care are 50 de angajati.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri