2 / 4

"In criza, important e sa stii sa te adaptezi"

Semnale negative pe piata de jocuri au inceput sa apara de la inceputul lui 2009 si nu de la finele anului trecut, cum s-a intamplat in alte sectoare.

Totusi, 2009 nu este un an usor, conform lui Allardin, este unul foarte solicitant, din toate punctele de vedere. “Gura de aer” pentru industria de jocuri video din Romania a fost reprezentata de lansarile din aceasta vara, care au majorat vanzarile pe retail, destul de afectate pana la un moment dat de criza economica si de cursul valutar.

Din punct de vedere al asteptarilor pe care le are sefa Best Distribution pentru urmatorul an, totul este incert. In criza, important e sa stii sa te adaptezi, considera ea, trebuie sa te uiti cu grija catre resursele financiare si cele umane.

“Despre 2010, nu stim ce sa credem. Eu vreau sa vad, mai intai, cum se finalizeaza anul in curs, cum va arata economia romaneasca dupa alegeri. De asemenea, sunt interesata si de ceea ce se va intampla cu moneda nationala. Daca euro va creste, este foarte probabil ca vanzarile sa fie si mai afectate decat au fost pana acum, iar utilizatorii sa ajunga sa nu isi mai permita sa achizitioneze jocuri video”, este de parere Allardin.

Fata de 2008, in aceasta vara Best Distribution a avut cateva lansari de jocuri, asteptate sa apara mult mai tarziu in acest an. Astfel, s-au lansat Sims 3, Harry Potter, Ice Age. Si in a doua parte a anului se va mentine acelasi trend. Spre exemplu, Need for Speed va iesi pe piata in septembrie, desi lansarea era programata in noiembrie.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri