3 / 4

Piata IT s-a prabusit cu 40% de la inceputul lui 2009

Piata IT a coborat cu pana la 30-40% de la inceputul anului, crede seful companiei de outsourcing. Chiar daca exista foarte putine companii care implementeaza solutii software in perioada de criza, totusi, compania condusa de Scarlat a avut clienti care au optat pentru acest lucru in 2009.

In continuare, piata IT va mai urca putin, in special spre finele anului, impulsionata de sezonul sarbatorilor de iarna.

Totodata, si segmentul de outsourcing a inceput sa se ridice din a doua parte a acestui an.

“In trecut, managerii romani erau reticenti la aceste tipuri de solutii. Abia acum au inceput sa constientizeze beneficiile pe care le poate aduce outsourcingul – eficientizarea resurselor, reducerea costurilor. Drept urmare, si acest sector a inceput sa creasca”, arata reprezentantul firmei.

In plus, Romania, ca si tara, are un potential urias pe acest segment. Potrivit estimarilor Bit Solutions, bazate pe studii intreprinse de IDC si A.T.Kearney, Romania poate ajunge in cativa ani cea mai mare piata de outsourcing din regiune.

Bit Solutions s-a lansat pe piata locala ca si companie furnizoare de service si mentenanta IT. Treptat, firma a trecut pe partea de consultanta si outsourcing, elaborare strategii pentru domeniul tehnologic, realizare audituri IT.

“Dupa ce am terminat Facultatea de Electronica, m-am angajat ca asistent cercetare si mi-am dat seama ca imi place foarte mult domeniul. In 2002 am infiintat, impreuna cu asociatul meu, firma Bit Solutions in care nu am investit absolut nici un ban. Am inregistrat-o, iar primii clienti i-am castigat prin cunostinte”, povesteste Scarlat.

In prezent, compania mai lucreaza cu unul din clientii castigati initial. De curand, Bit Solutions a incheiat si un parteneriat cu Intel.

In opinia lui Florin Scarlat, unul din avantajele industriei IT este acela ca piata respectiva nu va disparea niciodata, tocmai datorita dinamismului care o caracterizeaza.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri