4 / 5

Mai multe probleme minore

Ce i-a atras atentia lui Zemy Apfelbaum anul trecut legat de piata in care opereaza si Wizrom si o sa influenteze industria IT si in anul curent? “Finantarile acordate de banci, nu neaparat pentru sectorul IT. Foarte multe proiecte de investiii, fie ca vorbim de proiecte de infrastructura sau din telecom, se faceau pe investitii finantate nu neaparat de banci sau de institurii de leasing. In acest moment, costurile au crescut foarte mult; in 2010 nu pot decat sa sper ca lucrurile se vor imbunatati pe zona asta. Dar sunt reticent la absolut orice se spune in piata. Experienta ne-a invatat ca nu ne putem baza pe nimeni si nimic”, spune categoric reprezentantul companiei.

Criza a fost o experienta interesanta pentru companie. Singura perioada dificila prin care furnizorul de solutii software a mai trecut a fost cand a explodat cursul leu-dolar, potrivit sefului Wizrom Software. “Dar a trecut repede perioada respectiva.”

Conform acestuia, perioada de instabilitate economica care a caracterizat anul 2009 l-a determinat sa traga o serie de invataminte.

Primul este acela ca totul este relativ. “Daca pentru tine e greu, pentru absolut toata lumea e la fel, iar atunci trebuie sa te pozitionezi fata de nivelul pietei ca sa vezi care este pozitia ta.”

Totodata, el a invatat ca indiferent cat de jos sunt cheltuielile, intotdeauna se poate si mai jos. “Daca puteai realiza un numar de proiecte cu cinci oameni inainte de criza, in situatii precum acestea se pot face mai multe cu aceleasi persoane, la acelasi nivel.”

“Si am invatat ca trebuie sa privim intotdeauna lucrurile cu optimism.” Trebuie sa te gandesti la o problema majora ca la una formata din mai multe probleme minore pe care le poti rezolva cu usurinta, considera Apfelbaum.

In topul furnizorilor de solutii informatice dedicate segmentului business, Wizrom Software se pozitioneaza pe locul 5, conform companiei. Firma software nu si-a propus sa depaseasca SAP, deoarece “ar fi dificil”, dar si-a propus sa faca parte din primii jucatori pe piata locala, lucru pe care l-a realizat.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri