2 / 5

Vreme, seful MCSI: Actiunile statului la Romtelecom valoreaza un miliard de euro

"Pachetul de actiuni detinut de stat la Romtelecom este evaluat la un miliard de euro, suma pe care Ministerul Comunicatiilor se astepta sa o incaseze din vanzarea acestuia catre OTE sau pe piata de capital. Ca reprezentant al statului in actionariatul Romtelecom, Ministerul Comunicatiilor va tine cont de realitatile existente pe piata de profil si nu va vinde pachetul de actiuni la orice pret. Vom trata problema ca un business serios. Oferta OTE, pe care o asteptam pana la finele anului, trebuie sa fie in concordanta cu evaluarile pietei", a declarat ministrul de resort, Valerian Vreme (foto), pentru Mediafax.

Romtelecom este evaluata la aproximativ 1,1 miliarde de euro fata de 1,5 miliarde de euro in 2008 si se situeaza pe locul zece in topul celor mai valoroase 100 de companii prezente pe piata locala, conform unui top realizat de casa de investitii Capital Parteners impreuna cu Ziarul Financiar. Cele mai valoaroase companii din telecom sunt Orange si Vodafone, cei doi operatori fiind evaluati 3,1 miliarde de euro, respectiv 2,6 miliarde de euro.

In cazul in care pretul oferit de OTE nu va fi pe masura asteptarilor autoritatilor, acestea ar putea lista compania pe o bursa locala sau externa.

"Posibila listarea va avea loc pe bursa locala, dar luam in calcul si una externa. Intrarea pe bursa se va face fie prin listarea intregului pachet de actiuni Romtelecom, fie prin pachete mai mici. Asteptam oferta OTE si, ulterior, vom lua o decizie: fie vanzare directa, fie listare, ultima varianta necesitand parcurgerea unor etape, printre care si angajarea unui consultant. Noi urmarim sa dam o valoare corecta actiunilor Romtelecom", a mai spus Vreme.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri