2 / 4

Ce spune despre parteneriatul Microsoft-Nokia sau despre limba romana

Parteneriatul Microsoft-Nokia

Nokia si Microsoft au anuntat luna aceasta ca au incheiat un parteneriat prin care producatorul finlandez de telefoane mobile urmeaza sa foloseasca sistemul de operare Windows Phone, cele doua companii incercand sa ajunga din urma Google si Apple pe piata smartphone-urilor si a tabletelor, conform Reuters. Potrivit lui Stephen Elop, directorul general al Nokia, preturile telefoanelor inteligente dotate cu Windows Phone se vor reduce rapid.

“Cred ca este o directia foarte buna. Nokia este o companie foarte buna si oamenii au subestimat-o in ultimii ani, dar acest parteneriat va fi favorabil pentru ambele companii. In zona consumer, loialitatea si emotiile se schimba de zece ori mai puternic decat in zona business. Daca azi pierd un produs caruia ii sunt fidel si maine vad ceva asemanator il cumpar. Aceasta este o piata foarte dinamica si cred ca Microsoft si Nokia vor fi jucatori buni. Ma asteptam ca Microsoft sa faca parteneriate semnificative si cred ca vor fi si altele importante. Pentru ca primim reactii foarte bune de la utilizatori despre noul sistem de operare”.

Windows Phone este considerat unul dintre cele mai bune sisteme de operare pentru telefoane mobile, insa nu se bucura inca de prea multa popularitate printre consumatori. Pentru compania de soft, parteneriatul cu Nokia aduce o adoptare larga a platformei Windows Phone, eclipsata pana acum ca vanzari si popularitate de Android.

Despre investitiile straine:

"Cred ca ar fi bine pentru Romania sa colaboreze cu tari care sunt mai departe de Europa de Vest, precum China. Are cea mai mare capacitate de a investi in strainatate si acest lucru ar putea fi usor nestructurat. Pentru ca investitiile sunt facute atat de repede incat capacitatea de a gestiona acest lucru devine o provocare. Si de aceea as sustine aceste investitii, dar asigurandu-ma ca se defasoara in modul potrivit. Aceasta este o provocare pentru Romania: sa atraga aceste investitii, dar sa le gestioneze bine ceea ce nu este usor".

Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI) anunta in ianuarie ca 13 companii chineze printre care Alibaba Network Technolog, care detine Alibaba.com, cel mai mare site chinezesc de comert electronic sau Tencent Technologies, parte din grupul care este liderul serviciilor de internet din China, ar fi foarte interesate sa investeasca in Romania.

Deocamdata cei mai importanti investitori chinezi din IT&C in Romania sunt producatorii de echipamente ZTE si Huawei.

Citeste si Pierdem trenul de China? Ce este de facut pentru a-i atrage pe asiatici

Ce admira la companiile locale:

“Antreprenoriatul care sta la baza acestora. Sunt incredibil de creative in castigarea de cota de piata”.

Lectii de limba romana:

Seful Microsft Romania are in fiecare zi o ora de cursuri de limba romana. Deocamdata ii este dificil sa vorbeasca, dar a inceput sa inteleaga anumite cuvinte.

“Am auzit la radio << masina nationala romaneasca Dacia>> si m-am simtit mandru ca am inteles. La restaurant incerc sa comand in romana, dar nu este amuzant. Profesoara mi-a spus ca gramatica este cea mai dificila parte, dar mie nu mi se pare pentru ca gramatica poloneza este mult mai complicata decat cea romaneasca. De asemenea, limba romana este legata de structura latina si inteleg de ce se intampla anumite lucruri. Sper ca intr-un an voi putea intelege mai multe”

Ce ar alege sa faca daca nu ar fi seful Microsoft Romania:

Ar alege o slujba tot in IT pentru ca desi a terminat o facultate cu specializare in matematica, informatica este domeniul care ii place.

"Industria IT este foarte dinamica, competitiva, sunt atat de multe provocari si cred ca as ramane in IT. Am fost si antreprenor, am avut timp de doi ani o companie prin care ofeream consultanta de business si in zona de asigurari in preluarea de companii poloneze de firme foarte mari. Pentru anumite proiecte lucram cu mai multi oameni, dar chiar daca afacerea mergea bine, ma simteam oarecum frustrat pentru ca era un business in care in general lucram singur. Am fost antreprenor, dar m-am intors pentru ca voiam sa colaborez cu mai multi oameni. Si din prima zi in care ajuns la Microsoft am inceput sa ma simt siferit, aveam oameni de condus si purtam discutii".





Inapoi la articol

Setari Cookie-uri